Adormirea Maicii Domnului

1 Response

 1. Anton Ivanov spune:

  Traducere:
  „Maria a murit?
  În Biserică a existat întotdeauna atât de multă reticență jenată cu privire la moartea Fecioarei Maria și niciodată nu a îndrăznit cineva să vorbească în mod deschis și clar despre moartea ei. Chiar și în documentele Conciliului Vatican al II-lea, pentru a nu afirma în mod clar că Maria a murit, s-au făcut acrobații literare și s-a folosit formula „la capătul vieții sale pământești” (LG 59). Ioan Paul al II-lea a fost cel care, în audiența din 25 iunie 1997, a spus în mod clar, și era pentru prima dată în Biserică, că Maica Domnului a murit, afirmând, de asemenea, că „experiența morții a îmbogățit persoana Fecioarei”.
  Această reluctanță de a vorbi despre moartea Mariei a avut drept cauză contradicția evidentă dintre dogma Neprihănitei Zămisliri [8 decembrie] și doctrina Păcatului originar. Dacă moartea a intrat în lume din cauza păcatului originar, Maria, care a fost scutită de păcat, nu putea muri.
  Astfel, Biserica a preferat să celebreze sfârșitul Mariei cu așa-numita sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului [15 august], o denumire care, începând din secolul al VII-lea, s-a schimbat în Ridicarea la cer a Sfintei Fecioare Maria. Ambele definiții aveau menirea să afirme același adevăr: moartea nu a întrerupt cursul existenței Mariei, care continuă să trăiască în plinătatea dimensiunii divine.
  În icoana Adormirii Maicii Domnului, Cristos cel glorios privește cu atâta tandrețe trupul mamei întins pe pat. În brațele sale, Isus ține o nou-născută înfășurată în scutece: este Maria. De fapt, conform credinței primilor creștini, moartea este „ziua nașterii”, motiv pentru care noi nu murim niciodată, ci ne naștem de două ori, iar a doua oară pentru totdeauna. Când s-a născut Isus, mama a fost cea care l-a ținut cu dragoste în brațele ei, acum, când a murit, Fiul este cel care o ține cu tandrețe în brațe”. – pr. Alberto Maggi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.